Στόχος της ΕΕ3 είναι η πάχυνση των μοσχαριών που θα γεννηθούν κατά την ΕΕ1, κάτω από ελεγχόμενες συνθήκες. Το σφάγιο των ζώων αυτών θα χαρακτηρίζεται Ελληνικό. Η ΕΕ3 θα συμβάλει στην αύξηση του εισοδήματος των εκτροφών, στη μείωση του κόστους παραγωγής των εκτροφών, στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των σφαγίων και τελικά στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας τόσο των εκτροφών γαλακτοπαραγωγής όσο και κρεοπαραγωγής.
Επιμέρους Στόχοι
- Επιλογή της κατάλληλης διατροφής
- Διαχείριση των μοσχαριών μέχρι την παραλαβή τους για πάχυνση
- Διαχείριση των μοσχαριών μέχρι την σφαγή
Αναμενόμενα Αποτελέσματα
Από την Ενότητα Εργασίας 3 αναμένεται να προκύψουν οι κατευθυντήριες γραμμές για την διαχείριση των παχυνόμενων Ελληνικών μοσχαριών, σε ότι αφορά στην ορθή διατροφή και στο κατάλληλο περιβάλλον εκτροφής, με τελικό στόχο ένα προϊόν με ανώτερα χαρακτηριστικά και αυξημένη προστιθέμενη αξία.
